Les Cahiers de la Solidarité
CatalogueDuurzame Ontwikkeling MVO / Diversiteit Sociale Economie Sociale Zaken Participatie van het middenveld français nederlands english
» Presentatie » Onze taken » De kern Participatie van het middenveld

De kern Participatie van het middenveld

De kern Participatie van het middenveld vertrekt van het principe dat de democratie het woord moet geven aan elke burger, en dat die burger actief moet deelnemen aan het besluitvormingsproces.

- Behandelde thema’s: participatieve democratie, een actief Europees burgerschap, rol van het georganiseerde middenveld, Europese communicatie.

 

- Verband met onze solidariteitsprincipes: burgerparticipatie is een thema dat elke burger aanmoedigt om zich te uiten en om een plaats te vinden in het Europese besluitvormingsproces. Ze moedigt de burgers aan om actiever te zijn, om elkaar te helpen en te steunen om hun belangen op het Europese niveau te laten doordringen.

 

- Belangrijkste activiteiten ontwikkeld in het kader van deze kern: opzetten van Europese projecten die de rol van de burger in het besluitvormingsproces willen versterken, Europese opleidingen, publicaties, conferenties, newsletters.

 

- Dienstverlening: realisatie van studies, hulp bij het opzetten van projecten en conferenties, Europese netwerking enz.

 


login
Neemt wij contact op Plan van website Wettelijke vermeldingen réalisation : Vertige TEST